«

»

Sep 23

Babbelen in Belogradchik

Achterop de ansicht die ik vandaag kocht stond een quote van een bekende Bulgaar. ‘I cannot describe Belogradchik, it is something that must be seen.’ True that!

De rotsformaties, het kasteel, het duizelingwekkende uitzicht… Geweldig! Ik heb er uren mee zoet gebracht en veel te veel foto’s gemaakt. Die ik helaas niet kan laten zien omdat dit veel te dure hotel wel wifi heeft, maar ik alleen kan internetten op mijn telefoon.

Oja, duur hotel dus, helaasch. Wilde de Bulgaren niet langer tot last zijn dan nodig heb vanmorgen ook anderhalf uur besteed aan een kamer vinden. Nada! Stuk of zes plekken geprobeerd, alles vol. Dus toen maar een reservering gemaakt in het grootste en duurste hotel van de stad. De gratis spa, whirlpool etc was allemaal al dicht toen ik incheckte, dus daar heb ik niet van geprofiteerd. Morgenochtend asociaal veel ontbijten. Overigens moet ik nu ook weer niet te veel over de prijs klagen, 45 euro voor een viersterrenhotel is nu ook weer niet overdreven.

In een openluchtcafe raakte ik vanmiddag aan de praat met een gespierde Duitser. Hij bleek ik opdracht van Europol agenten in allerlei nieuwe EU-lidstaten op te leiden. Zijn specialiteit: special forces. Hoogst interessant en we waren dan ook pas een uur of drie later uitgepraat.

Ik ben de eerste om toe te geven dat alleen reizen soms best eenzaam is, maar alleen dan heb je zulke ontmoetingen!